drukpers

Deze antieke drukpers werd gerestaureerd en doet het weer!

Heeft u weleens een oude drukpers aan het werk gezien? Werkende antieke drukpersen zijn niet makkelijk te vinden, maar in Museum Eynderhoof in Nederweert-Eind (Limburg) is er nu een te bewonderen!

Jarenlange stilstand

Jarenlang hebben de drukpersen van drukkerij H. Linskens werkeloos in het museum De Tiendschuur in Weert gestaan. Dat is niet goed voor de drukpersen en doet geen recht aan de mooie boeken die ermee gemaakt zijn in de tijd van onze opa’s en oma’s. De uitvinding van de boekdrukkunst is van enorm belang geweest voor de ontwikkeling van de moderne mens. Heel veel van onze geschiedenis is dankzij de boekdrukkunst vastgelegd voor de toekomst. In het Limburgse openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind kun je nu een gerestaureerde drukpers in bedrijf bewonderen.

Nieuw leven voor de drukpers

De drukkers (een nieuwe ambachtsgroep van het museum) en de smeden zijn druk bezig geweest om de drukpersen weer aan het draaien te krijgen en vooral een mooie plek te geven in Nederweert-Eind. Nu draaien ze weer en wordt een vrijwel uitgestorven ambacht in het Openluchtmuseum nieuw leven ingeblazen. Het museum is er trots op met deze aanvulling op de collectie de bezoekers nog meer een idee te geven van hoe het er vroeger aan toe ging. Het is de bedoeling de drukpersen volop te laten draaien en daarmee demonstraties te geven aan het grote publiek.

Interesse?

Het Limburgs openluchtmuseum is elke dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over Museum Eynderhoof vind je op de website www.eynderhoof.nl.

Wilt u juist drukwerk dat helemaal anno nu is? Daar kunnen wij u mee helpen! neem contact met ons op en bel op 071-528 42 50 of mail naar info@puntgaafdrukwerk.nl.