Deze maand te zien: het best verzorgde boek van 2016

By 06/10/2017Nieuws
boeken

Van 29 september tot 29 oktober kun je in het stedelijk museum bijzonder ontworpen en mooie boeken bekijken tijdens de jaarlijks terugkerende tentoonstelling de best verzorgde boeken van het afgelopen jaar.

Perfect verzorgde boeken, zeer goed ontworpen boeken, bijzondere boeken, spannend uitgevoerde boeken. De inzending voor de Best Verzorgde Boeken 2016 werd gekenmerkt door een grote variëteit aan uitstekend ontworpen boeken.

Goed nieuws

Er worden de laatste jaren weer meer boeken verkocht en ook meer verdiend met de verkoop van papieren boeken. In het huidige digitale tijdperk krijgt het boek weer waardering en ook onder de jongere generaties is het papieren boek in populariteit aan het stijgen. Jonge ontwerpers hoeven zich dus niet alleen op digitaal ontwerp te richten.

Hoge kwaliteit

De hoge kwaliteit maakte het juryproces van de 298 inzendingen zeer boeiend.  De vakjury bestond uit: Remco van Bladel (grafisch ontwerper), Carolien Glazenburg (conservator grafische vormgeving Stedelijk Museum Amsterdam), Yolanda Huntelaar (grafisch ontwerper), Freek Kuin (creatief directeur drukkerij robstolk®), Eelco van Welie (directeur nai010 uitgevers).

Schönste Bücher aus aller Welt

Uit bijna 600 inzendingen uit 32 landen heeft de internationale jury van de Schönste Bücher aus aller Welt de Nederlandse selectie van De Best Verzorgde Boeken 2016 drie prijzen toegekend. Te weten: de hoofdprijs, de Gouden Letter voor Ornithology van Anne Geene & Arjan de Nooy, een Zilveren medaille voor (Un)expected van Peter Dekens en een Bronzen medaille voor Dwars Vers met door Ans Bouter vertaald werk van Emily Dickinson & Edna St. Vincent Millay.

Alle inzendingen zijn te zien zijn op een beeldscherm in de tentoonstelling evenals de keuze van de Studentenjury.

Zelf ook een mooi ontwerp laten maken voor een boek? Neem snel contact met ons op via info@puntgaafdrukwerk.nl of bel 071-528 42 50.