Heb je dyslexie? Wist je dat er een dyslexiefont is?

Misschien heb jij zelf dyslexie, of ken je iemand die hier last van heeft. Dan weet je hoe lastig dat kan zijn bij het leren en lezen. Maar mensen met dyslexie moeten natuurlijk ook kunnen genieten van een mooi boek, een leuk verhaal of een prachtig gedicht. En precies voor die mensen is het dyslexiefont ontwikkeld! Nog meer goed nieuws: het dyslexie-font komt ook in print beschikbaar.

Eerder schreven wij al over allerhande lettertypen en wat die voor de uitstraling van uw drukwerk doen. Het speciaal ontwikkelde dyslexiefont heeft een Nederlandse basis en wordt wereldwijd verkocht. De mannen achter de site met vele mogelijkheden voor mensen met dyslexie heeft nu plannen voor een print on demand – concept.

Revolutionair design

Robert Walder en grafisch ontwerper Christian Boer runnen dyslexiefont.com. Boer wordt zijn hele leven al uitgedaagd door zijn dyslexie. Hij besloot daarom naar een manier te zoeken om lezen voor mensen met dyslexie eenvoudiger te maken. Dit werd het uitgangspunt van zijn afstudeerproject aan de Hogeschool van de Kunsten. Hij ontwierp een uniek lettertype, waarbij dyslexie en haar uitdagingen de richtlijnen vormden. Zijn revolutionaire design werd enthousiast in ontvangst genomen en de organisatie Dyslexie font kwam tot stand.

 

Het bedrijf biedt meer dan alleen een font. Een voorbeeld van een tool is de teksteditor die thuisgebruikers kunnen inzetten om allerlei bestanden om te zetten naar het dyslexiefont. De diensten vinden wereldwijd aftrek. Op printgebied zijn ook ontwikkelingen zegt Walder in de Telegraaf. ‘We werken aan een print on demand-concept, waarbij je via ons boekjes kunt bestellen in het lettertype.’ Het bedrijf start daarmee in Nederland en als het aanslaat rollen de mannen het verder over de grens uit ‘in samenwerking met lokale drukkers’. Meer weten? Kijk hier op de site van dyslexiefont.

Wil jij ook je eigen font? Neem contact met ons op!

 

Bron: graficus.nl