Apeldoorn zegt keihard nee tegen ja/ja-sticker

Goed nieuws! Het verzoek voor een ja/ja-sticker van de Partij voor de Dieren is glashard geweigerd door het college van Burgemeester en Wethouders in Apeldoorn. Het gemeentebestuur is van mening dat de invoering niet nodig is, omdat mensen al veel minder restafval produceren.

Ook hebben de wethouders begrip voor het argument dat de reclamefolder ‘van levensbelang’ is voor de middenstand. Ze vegen het voorstel dus van tafel en blijven voorlopig vasthouden aan de huidige systematiek van brievenbusbestickering.

Lees ook: Oh, oh: Ja-Ja sticker in aantocht

11-jaja (1)

Ja/Ja-sticker?
Om de afvalberg tegen te gaan, wil de Partij van de Dieren het voor elkaar krijgen dat er in plaats van de huidige brievenbus stickers een betaalde Ja/Ja-variant komt. Mensen krijgen op deze manier geen ongevraagde reclame meer door de bus, tenzij ze dat zelf aangeven. Dit voorstel werd al eerder aangenomen in Amsterdam. Er staan naast Apeldoorn meer grote steden op het lijstje van de PvdD waar ze het stickerplan ook gaan voorleggen, zoals Den Haag en Den Bosch.

Het is daarbij de vraag of deze steden het voorbeeld volgen van Amsterdam of Apeldoorn. Kortom: spannende tijden voor de drukwerk- en reclamesector.