cadeaupapier

Bergen cadeaupapier…

Inmiddels is Sinterklaas in het land en staat direct daarna ook de kerst alweer voor de deur. Al die cadeautjes vragen natuurlijk om een mooie verpakking. Om al die cadeaus een beetje mooi in te pakken, verbruiken we kilometers inpakpapier. Hoe zorg je er nou voor dat je je cadeaus zo efficiënt en duurzaam mogelijk inpakt?

Kwaliteit

Hoe dikker het inpakpapier, hoe beter de kwaliteit. Dikker inpakpapier is ook veel makkelijker te recyclen dan heel dun papier dat gemakkelijk scheurt. Hierdoor kan het nog een ronde mee en hoeft het net na één cadeau meteen in de prullenbak. Mocht e toch papier hebben dat maar één keer mee is gegaan, doe het dan vooral in de papierbak. Dan kan het weer een tweede leven krijgen.

Wist je dat producenten van inpakpapier, papier dat niet goed genoeg is voor de verkoop (bijvoorbeeld doordat er foutjes in de print zitten) verwerken tot confetti?

Tips

  1. Een klassieker: hergebruik onbeschadigd inpakpapier nog eens.
  2. Pak je cadeaus in krantenpapier in.
  3. Knutsel geschenk labels van overtollige reepjes inpakpapier. Of maak er extra versieringen van op je pakje, zoals een pietenmutsje of een 3D-kerstbal.
  4. Gebruik je al gerecycled, bruin inpakpapier: leuk het op met wat groen of bloemetjes uit je tuin, tussen het cadeaulint.
  5. Maak je neutrale of bruine inpakpapier mooier door erop te tekenen, een boodschap of quote op te schrijven of een grappige stempel op te zetten.
  6. Moet je een cadeautje met een gekke vorm in zien te pakken? Doe het cadeau dan eerst in een doosje of een papieren koker. Zo verbruik je minder papier.
  7. Je kunt je pakje ook in een servet met een leuke print of mooie kleur inpakken. Denk je helemaal out of the box? Pak je cadeau dan in met een (tweedehands) sjaal, een stoffen zakdoek of een stuk stof.

Op zoek naar nog meer creatieve ideeën, (kerst)kaartjes of ontwerpen? Kom snel bij ons langs voor een kop koffie.