“Binnen het budget iets moois maken”

By 02/02/2017Nieuws
Bidboek de Geus

Afgelopen week werd bekend dat Leiden haar eigen megabioscoop krijgt, vlakbij station Leiden Centraal. Leiden is al zo’n tien jaar de uitvalsbasis van Puntgaaf Drukwerk, dus zaken die met de stad te maken hebben volgen wij op de voet. Maar wist je dat wij dit keer ook betrokken waren bij het aanbesteden van dit enorme project? Wij maakten het bidboek!

Uitdaging

Een aantal maanden geleden kwam één van onze vaste klanten met de vraag of we wilden helpen met het maken van een zogenaamd bidboek. Een bidboek wordt veel door aannemers en architectenbureaus gebruikt om een voorstel voor een project in te dienen bij een commissie. Er zat alleen wel één “maar” aan de opdracht van onze klant: met minimale kosten moest een maximaal effect bereikt worden. Dat sprak natuurlijk direct onze creativiteit aan! Daan Karstens en Arjen van der Wal namen de uitdaging aan: het zou toch wel heel tof zijn als ze deze klant konden helpen iets indrukwekkends neer te zetten.

Het bidboek

Het ontwerp is helemaal door Puntgaaf Drukwerk gemaakt. De pagina’s zijn vastgezet met een oranje Singersteek, wat mooi aansluit met de hoofdkleur uit het ontwerp. We hebben voor dit boek slim gebruik gemaakt van vier soorten papier; ongestreken, gestreken, transparant Calcopapier en zwart Popset voor de omslag.

Het boek is gedrukt op een digitale pers, waarbij gelijk met alle full color ook een extra pms-kleur (oranje) gedraaid werd. Hierdoor knallen de volvlakken er extra mooi uit en is het boek echt onderscheidend. Bijkomend voordeel: het paste ook nog allemaal binnen het budget!

Succes

Enige weken later bleek dat “onze” klant de opdracht binnen heeft gehaald. Om onderdeel van zo’n succesvol project te zijn, dat is voor ons echt fantastisch en bewijs dat onze aanpak werkt. Meedenken, iets moois maken, problemen oplossen en dan ook nog een happy end… Wij zijn superblij!

Wilt u informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem snel contact met ons op!