Postzegel jaar van het Boek

Bijzondere boeken in een ‘Bookscape’

Het is het jaar van het boek en daarom brengt PostNL een postzegelvel uit waarop een Bookscape te zien is.

Een wat..? Ontwerper Niels Schrader legt uit: “In dit ontwerp zijn de boeken verspreid vanuit verschillende standpunten gefotografeerd. Er zijn foto’s van boeken die bijvoorbeeld zijn opengeslagen of varianten waar je alleen de rug van het boek ziet. Er ontstaat dan een landschap van boeken, alsof je daar van bovenaf op neerkijkt. Dat noemen we een bookscape.” De bijzondere boeken die te zien zijn, komen uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek en zijn echte klassiekers: Turks Fruit, Spinoza en Het Achterhuis.

Postzegel jaar van het Boek

Boeken en postzegels zijn hip!

Passen boeken postzegels nog wel bij deze tijd? Marketing directeur van PostNL Ludo Voorn denkt van wel, volgens hem spelen boeken nog steeds een ‘belangrijke rol bij de culturele vorming van mensen’. De boekenpostzegels zijn niet de eerste creatieve reeks van postzegels. Onlangs bracht PostNL namelijk een velletje uit met foto’s van Doutzen Kroes gefotografeerd door Anton Corbijn. Op deze manier probeert het postbedrijf postzegels en kaartjes sturen weer hip en ‘bijzonder’ te maken.

En wie denkt dat de boekverkoop nog steeds dalende is, komt ook bedrogen uit. Boeken lezen is onder andere door bestsellers als het nieuwste deel van Harry Potter, helemaal weer ‘in’. In juni wees de Boekenbarometer van CB nog uit dat de boekverkoop in 2015 stabiel is gebleven.