drukwerk essentieel marketingplan

Drukwerk blijft essentieel onderdeel van een modern marketingplan

De moderne tijd vraagt om moderne middelen. Digitaal en online zijn dé woorden van het moment. Toch mag drukwerk niet ontbreken als onderdeel van een hedendaags marketingplan.

De klant online verleiden, vraagt om een offline en fysieke reclame-uiting. Althans, dat is de mening van Sumis Company. “Het (gaat) vooral over hoe een geprinte en gepersonaliseerde marketinguiting het beste kan integreren in de omnichannelstrategie.” Sumis Company is gespecialiseerd in het begeleiden van de klant naar jouw product of dienst. Dat vraagt óók om een offline benadering.

Marketingplan: omnichannelstrategie

Vroeger was het de bedoeling dat dr ukwerk zoveel mogelijk anonieme klanten bereikte om zo sales te generen. Dat is inmiddels achterhaald. De klant persoonlijk aanspreken is dé manier om hem of haar in je (online) winkel te krijgen. Dit kun je doen door meerdere kanalen in te zetten om je klant te bereiken. Zo kun je een social media-actie op touw zetten of bij een aankoop de klant een canvas tas met jouw merknaam en logo erop cadeau doen, met uiteraard een papieren flyer. Op deze manier wordt de klant op meerdere manieren naar jouw product geleid en maakt ook nog eens reclame. Goed idee toch?

Nieuwe technologieën

Bij drukwerk hoef je echter niet persé te denken aan een folder of een flyer. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om online en offline nog meer met elkaar te verweven. Denk bijvoorbeeld aan het printen van onzichtbare- en QR codes, die mensen met hun smartphone kunnen scannen. Daarnaast is het door het verzamelen van online data mogelijk om je offline aanbiedingen perfect af te stemmen op de ontvanger. Hoe meer data je hebt over een klant, hoe beter je die klant naar je online en/of offline winkel kunt begeleiden. En zo blijft drukwerk dus een essentieel onderdeel van een goede marketingstrategie.

Geïnspireerd geraakt en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Bel of mail ons dan gerust!

 

Bron: http://www.adformatie.nl/partner/sumis-company/slim-drukwerk