#bookface

Oudste boekenwinkel van Frankrijk verovert Instagram met #bookface

Hoe maak je als ‘ouderwetse’ boekenwinkel de omslag naar online? Dat is voor sommige boekenwinkels moeilijk, anderen zijn er juist heel erg goed in. De omslag maken naar online wil niet per se zeggen dat je alle boeken in een webshop aan moet bieden of alleen nog maar digitale boeken hoeft te gaan verkopen. Met creativiteit kun je ook (nieuwe) klanten naar je winkel trekken. Weleens gehoord van #bookface?

#bookface

De oudste boekenwinkel van Frankrijk (geopend in 1896) dacht erover na hoe ze dan wel hun boekenwinkel via social media aan konden prijzen. Ze besloten om aan hun aanwezigheid op Instagram wel een heel originele draai te geven. Ze brengen boeken tot leven door regelmatig met de covers van een boek op de foto te gaan. Zowel klanten als medewerkers worden steeds beter in naadloos poseren met de cover van een boek. De term voor deze ontzettend geestige en originele foto’s is #bookface. De resultaten zijn hilarisch en ontzettend goede promotie voor deze ‘ouderwetse’ boekenwinkel. Wij gaan het meteen zelf proberen…

https://www.instagram.com/p/BTayGDLAG1r/

https://www.instagram.com/p/BSknPcOAku1/

https://www.instagram.com/p/BKhmmEShP_8/

https://www.instagram.com/p/BJrhz_qhdEy/

https://www.instagram.com/p/BFvLwJgHPyE/

Ook op zoek naar een vernieuwende benadering van drukwerk? Neem snel contact met ons op. Dat kan telefonisch via 071-528 42 50 of mail naar info@puntgaafdrukwerk.nl.