Chocolademaker opent atelier in oude drukkerij

Dat je meer kan in een drukkerij dan alleen drukken, bewijst chocolatier Mario Vandeneede. In de voormalige drukkerij Peeters & Peeters in het begijnhof in Mechelen begon hij tijdelijk een chocoladestudio: Chocolatoa.

“Het plan om in mijn thuisstad een chocolade-atelier te openen, zat al jaren in mijn hoofd. Nu kan ik die droom eindelijk waarmaken”, vertelt de Mechelaar aan GVA.Mechelen. De 32-jarige werd op zijn negentiende in Ecuador verliefd op cacao. Sindsdien staat het leven van Mario compleet in het teken van chocolade.

Van begin tot eind
Hij gaf lessen aan de universiteit en woonde een tijdje op een cacaoplantage. Maar stiekem verlangde Mario terug naar België om daar zijn eigen atelier te openen. De chocolatier streek in de oude drukkerij neer en geeft daar workshops waar deelnemers met eigen ogen kunnen zien hoe cacaobonen transformeren tot chocolade. “We doorlopen samen het hele proces: pellen, roosteren, malen. Twee uur later moet onze reep klaar zijn.”

Een beetje zoals het ontwerpproces bij Puntgaaf drukwerk: van een digitaal ontwerp tot iets tastbaars.