Kattukse Brainweek

De Kattukse Brainweek 2018

De Kattukse Brainweek is een week vol gezellige, sportieve en leuke activiteiten die mede mogelijk worden gemaakt door ontzettend veel Katwijkse ondernemers en vrijwilligers. Het doel van de week is om geld in te zamelen voor onderzoek naar HCHWA-D. Elk jaar is het weer een feest om de Kattukse Brainweek te mogen organiseren.

Wat is HCHWA-D?

HCHWA-D staat voor Hereditary Cerebral Hemorrhage With Amyloidosis – Dutch type. In het Nederlands: erfelijke hersenbloedingen met amyloïdose (ophoping van een ongewoon eiwit) van het Nederlandse type. HCHWA-D kent een Katwijkse oorsprong en komt bij een aantal families in Nederland en enkele emigranten, van Nederlandse afkomst, in Australië voor.

Quote Frouke van RIjn

De Kattukse Brainweek 2018

De Kattukse Brainweek is in 2015 ontstaan vanuit de wens om op een positieve manier aandacht te vragen voor de ziekte. “Door op een positieve manier aandacht te vragen voor HCHWA-D, hopen we dat de ziekte meer bekendheid krijgt en dat ook de aandacht en steun daarmee toe zullen nemen.”, zo zegt organisatielid Frouke van Rijn, bij wiens familie de ziekte ook aanwezig is. “Het is absoluut niet iets om je voor te schamen, je kunt er namelijk helemaal niets aan doen.”

Vanuit ‘het Katwijkse’ wordt gedurende de week geld opgehaald om onderzoek te kunnen doen naar de ziekte, waar nog geen medicijn voor bestaat. De week begint op maandag 17 september en eindigt op zaterdag 22 september. Gedurende week vinden onder meer de SandCLadiesBingo en de Kattukse Lichiesloop plaats. Op Facebook staat een uitgebreide planning.

De Kattukse Lichiesloop

Onze bijdrage

Wij van Puntgaaf Drukwerk vinden deze bijzondere week een fantastisch initiatief en zijn dan ook trots dat wij al het drukwerk en de ontwerpen mogen verzorgen. We hebben dan ook met alle plezier gewerkt aan de vormgeving en het drukwerk van onder andere: loten, programmaflyers, posters en tickets voor diverse evenementen. Om een bijdrage te kunnen leveren aan het speciale doel hebben wij een groot deel van onze werkzaamheden gesponsord.

Namens alle werknemers van Puntgaaf Drukwerk wensen wij iedereen die betrokken is bij de Kattukse Brainweek heel veel plezier en succes!