de kroepoekfabriek

Een bijzonder proces: De Kroepoekfabriek

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Kroepoekfabriek in Vlaardingen, werd er besloten een echt mooi jubileumboek te maken: VIJF. Eind 2015 kwam de ontwerper, Anouk van ontwerpbureau Milc langs om het papier uit te kiezen. Dit is bijzonder, want normaal gesproken wordt eerst het ontwerp gemaakt en daarna het papier gekozen. Maar omdat de Kroepoekfabriek geen gewone klant is, werd het proces ook heel bijzonder en anders dan anders.


Wij wilden al een tijd lang met het papier Chromolux 700 werken, maar het was er nooit van gekomen. Nu viel dan eindelijk alles op zijn plaats. Anouk vond dit ook meteen een te gekke papiersoort. Eerst maakten we de indeling: welke foto’s kwamen er op de gladde pagina’s en welke op de ruwe? Het werd nog een hele puzzel. Er zitten zelfs zilveren pagina’s Chromolux tussen! Daarna kwam de tekstindeling. Pas toen gingen we naar de drukker. Ook dat werd een zoektocht, want dit papier heeft aan één kant een glanzende laag folie (coating) en de andere kant is mat en voelt wat ruw aan. Bij papierleverancier Papyrus hebben ze werkelijk alles in het werk gesteld om binnen het budget ons papier te leveren.

“Het proces voltrok zich deze keer eigenlijk achterstevoren: normaal heb je teksten, foto’s en een ontwerp en kies je daarna voor een papier, maar deze keer lieten we ons juist leiden door deze te gekke papiersoort.” – Anouk van Mil

In september 2016 was het prachtige eindresultaat klaar: een stijlvol, feestelijk en ook een beetje ‘edgy’ jubileumboek: net als de Kroepoekfabriek zelf.

Bent u door dit product geïnspireerd en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel of mail ons dan gerust.