Een bijzonder verzoek: “De gezellige dikzak op dieet”

Een boek dat gemaakt is van 10 kilo afval. Het gaat daarbij om verzameld verpakkingspapier en karton van onder andere snoep, koek, chocola, taart, en fast food.

We kregen laatst een bijzonder verzoek. Wij werden benaderd door iemand die 33 kilo afgevallen was. Hij wilde graag een boek hebben over zijn verhaal. Maar het ging niet om zomaar een boek, het papier dat gebruikt werd zou gemaakt worden van afval. Dat vraagt om de technische kennis van Puntgaaf Drukwerk.

De totstandkoming

Het ging hier om het drukken van één exemplaar. In eerste instantie wilden wij hem daarom doorsturen naar de juiste mensen omdat het anders erg duur zou worden. Maar omdat het toch vrij technisch werd, heeft hij ons gevraagd om het project voor hem te begeleiden.

Hij heeft zelf het afvalpapier aangeleverd en toen was het gewoon uitproberen. Bij een project als dit kan je van te voren niet zeggen hoe het uitpakt. Hoe reageren bijvoorbeeld de machines hierop? Wij zijn naar de verschillende leveranciers gereden om te bespreken en om te begeleiden bij het productieproces.

Uiteindelijk hebben wij het boek mogen overhandigen bij de McDrive.

Zou jij ook graag onze begeleiding willen hebben? Kom langs!