Dit jaar vijftig procent meer kerstkaarten gedrukt dan in 2016!

By 21/12/2017Nieuws
kerstkaart

Het MKB waardeert de papieren kerstkaart! Heeft u er ook één verstuurd aan uw relaties? Dan bent u dit jaar niet de enige!

Dit jaar zijn er ruim 50 procent procent meer zakelijke kerstkaarten gedrukt dan in 2016, zo blijkt uit onderzoek van Drukwerkdeal.nl. Zet deze groei door, dan vliegen voor 24 december ruim 12,5 miljoen kerstkaarten van de persen! Vorig jaar waren dat er nog 8 miljoen.

Liever tastbaar

Onderzoek van Drukwerkdeal.nl onder driehonderd klanten in 2016 laat zien dat de zakelijke kerstkaart gewaardeerd wordt in het bedrijfsleven. Eén-en-negentig procent van de respondenten zegt liever een fysieke kerstkaart dan een e-mail te ontvangen. Honderd procent houdt een goede indruk over van een bedrijf na het ontvangen van een kerstkaart.

Doel en medium

Betekenen de cijfers een comeback voor print? Volgens Martijn Jansen, commercieel directeur van Drukwerkeal.nl is het belangrijk eerst na te denken over je doel en daarna pas over het juiste medium. ‘Internet en e-mail zijn vooral directe marketingkanalen. Klantenbinding en relatiebeheer doe je in de fysieke wereld, onder andere met print. Je stuurt je familie toch ook geen e-mail met kerst? Althans, ik niet.’

Investeren in relatiebeheer

De periode rond de feestdagen is voor Drukwerkdeal.nl een piekmoment. Black friday, Sinterklaas en Kerst zijn aanleiding voor een grote toename in de verkoop van marketingmaterialen als flyers, folders en POS-materialen. Dat is zeker dit jaar het geval, nu alle economische signalen op groen staan. ‘We zien dat bedrijven weer volop investeren in relatiebeheer,’ zegt Martijn Jansen. ‘Bovendien, als je in december dertig procent van je omzet doet, en dat doen veel MKB’ers, dan moet je er staan.’

Wilt u uw relaties en klanten ook laten weten dat u ze waardeert? Neem contact met ons op via info@puntgaafdrukwerk.nl of bel 071-528 42 50!