printers

OK Go print eigen videoclip

Misschien ken je de Amerikaanse band OK Go wel van hun vorige spectaculaire en creatieve videoclips. Afgelopen week kwamen ze weer met een kunststukje: ze hebben hun eigen videoclip geprint. Het resultaat hypnotiseert mensen over de hele wereld. 

Huh, je eigen videoclip printen? Hoe dan? Nou, de clip zelf is niet echt geprint, maar de clip is volledig opgenomen tegen een achtergrond van 567 printers. De printers produceren een constant van kleur veranderende papieren achtergrond voor de video bij het nummer ‘Obsession’.

Double A en Greenpeace

De clip is een samenwerking met papierproducent Double A en haalde wel 2.9 miljoen views op Youtube in de eerste 48 uur nadat de clip werd gepost. Er klonken wel wat kritische geluiden wat betreft papierverspilling, maar meteen in het begin van de videoclip laat OK Go weten dat al het papier is gerecycled en de opbrengsten daarvan aan Greenpeace zijn gedoneerd.

Neem snel een kijkje! De clip het mooist als je instellingen op 1440p of 2160p zet (als je op het instellingen icoontje rechtsonder de clip klikt als je via desktop kijkt). De patronen en kleuren  zijn namelijk eigenlijk te ‘groot’ voor Youtube om goed weer te kunnen geven, maar Youtube werkt aan een oplossing om de limiet voor de bitrate aan te passen. Wij vinden de clip in ieder geval heel erg gaaf!

Klik snel om de video te bekijken. Heb je ook een creatief idee? Neem snel contact met ons op via info@puntgaafdrukwerk.nl of bel 071-528 42 50.