McCartney 80x in het Nederlands

McCartney 80x in het Nederlands. Bestel dit unieke boek!

Wie Paul McCartney zegt, denkt aan The Beatles. De grootmeester heeft ná The Beatles zelf 52 jaar muziek gemaakt. Macca, zoals hij liefkozend door zijn fans wordt genoemd, vierde op 18 juni 2022 zijn 80ste verjaardag. Een mooie gelegenheid om 80 nummers van hem te her- en vertalen in het Nederlands, vertellen John Stelck en Sven Kruizinga op Omroep West. In de creatieve handen van de Oegstgeestenaar en Leidenaar wordt bijvoorbeeld Mull of Kintyre, een ode aan Schiermonnikoog. En dat is slechts één van de nummers uit het boek ‘McCartney 80x in het Nederlands’.

McCartney 80x in het Nederlands door Stelck & Kruizinga – voordekunst

In het dagelijks leven is John Stelck (57) ontwerper en Sven Kruizinga (47) leraar Nederlands. Beide heren zijn sinds hun tiende Beatle-fan. Ze ontmoeten elkaar op het schoolplein van hun kinderen en lopen elkaar bij een George Harrison Tribute Concert in de Leidse Schouwburg weer tegen het lijf. De gezamenlijke liefde voor The Beatles spat er van af en de twee richten hun eigen Beatles-coverband Mr Mustard op. Lees het volledige interview!

Speciale crowdfundingsactie

Van de ruim 200 teksten die de twee vertaalden, selecteerden ze er 80 voor het boekje dat, hoe toepasselijk, ter gelegenheid van Paul McCartney’s 80ste verjaardag op 18 juni is verschenen. Via crowdfunding is het hun gelukt om een groot deel van het boek te bekostigen.

Puntgaaf drukwerk heeft de productie verzorgd voor dit mooie en unieke project. De hardcover is voorzien van een speciaal leeslint van de Nederlandse vlag. Deze limited edition is al helemaal uitverkocht, maar wil je nog een mooie softcover bestellen? Dat kan eenvoudig via deze link.

Spotifylijst

John en Sven: ‘We hebben ook een Spotifylijst waar 80 nummers uit het boek op staan. Als je de tekst niet meteen kan thuisbrengen, pak je makkelijk het nummer er even bij en hoor je de originele tekst.’

QR code spotify

Scan de QR-code voor de Spotifylijst voor de muziek van McCartney 80x in het Nederlands.