printen-met-koffie

Printen met inkt? Printen met koffie!

Tegenwoordig bestaan er allerlei soorten technieken om te printen. Ted Kinsman, professor fotografie aan het Rochester Institute of Technology (RIT) in Amerika, bedacht zo zijn eigen manier om te printen.

Koffie?
“Ik hou altijd koffie over en ik bedacht me dat dat wel een leuk middel kan zijn om mee te spelen. Bijna iedereen heeft wel een link met koffie”, aldus Kinsman. En zo ontstond zijn idee om te printen met, jawel, koffie!

Druppels
De printer die Kinsman gebruikte voor zijn experiment kan verschillende soorten druppelgroottes drukken, waardoor er een mooi portret ontstaat. “De afstand tussen printkop en papier, druppelgrootte, druppelsamenstelling, afstand tussen de druppels en het papier waarop de print wordt gemaakt is allemaal aan te passen”, legt de professor uit. Elke pixel van de afbeelding die afgedrukt moet worden wordt omgezet in een nummer tussen 0 (geen druppel) en 256 (de grootste druppel). De grootte van de druppel wordt bepaald door de tijd dat de printkop open staat. De printer kan 53 druppelgroottes aan.

printen-met-koffie-druppels

Hoewel het een grappige en unieke manier is van printen, kan het geen massaproductie aan. De afbeeldingen die gedrukt kunnen worden mogen maximaal 80×100 pixels zijn en daarvoor heeft de printer al een uur nodig. Bovendien geldt er een dag droogtijd per foto.

Leave a Reply