Drukwerk met goed gevoel

Drukwerk met een goed gevoel

Drukwerk, is dat nog wel verantwoord? Het is toch milieubelastend? Die vraag krijgen we wel eens.

Vaak van bedrijven die, net als wij, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De vraag is aan de ene kant logisch, want voor drukwerk zijn grondstoffen nodig en het drukwerk kost energie. Maar gelukkig hebben we bij Puntgaaf Drukwerk een breed netwerk aan drukkers die juist heel duurzaam werken.

Duurzaam drukwerk gaat verder dan het gebruiken van gerecycled papier. Het gaat om het verkleinen van je footprint. Zelfs tot zover, dat je CO2 neutraal bent. En dat kan. Het begint al met het gebruiken van papier met een FSC® keurmerk. Daardoor is zeker dat het hout op een verantwoorde wijze geproduceerd en aangevuld wordt.

Een duurzame drukkerij houdt zich ook bezig met energiereductie en duurzame energieopwekking. Maar soms is niet te voorkomen dat er toch uitstoot is. Denk aan de productie van de inkt en het laten draaien van de zware drukpersen. Dan nóg weten de drukkerijen vaak een manier te vinden om hun footprint tot een minimum te beperken. Soms is het door een groen project te adopteren, zoals een bomenplantage waarmee CO2 reductie wordt behaald en een plaatselijke bevolking aan werk en inkomen wordt geholpen.

Je ziet, er is veel mogelijk, als je je best maar doet. En de drukkerijen die dat doen, weten wij voor je te vinden. Dus wil jij drukwerk met een goed gevoel? Kom dan naar Puntgaaf Drukwerk. Wij regelen het voor je.