tijdschrift

Genieten in de zomer: met een tijdschrift aan het strand of zwembad

Kom jij er in het dagelijks leven niet aan toe om dat ene artikel en dat mooie boek nu eens (uit) te lezen? Je bent niet de enige!

Voor veel mensen is de zomer dan ook hét moment om eens lekker te gaan lezen. en hier spelen uitgevers handig op in…

30 procent

Uitgevers spelen namelijk steeds vaker op de zomerperiode in met een speciale, dikkere uitgave van hun magazines of ze geven zomer-/vakantieboeken uit. De losse verkoop van tijdschriften stijgt mede hierdoor in de zomer tot wel 30 procent, schrijft de Magazine Media Associatie (MMA), verwijzend naar recent onderzoek: “Vooral vrouwen in de leeftijd 30-49 jaar lezen er flink op los: 66 procent geeft aan vaker tijdschriften te lezen als ze op vakantie is.”

Vakantiegevoel

De vakantiespecial en het zomer-/vakantieboek bestaan al jaren, stelt MMA. Ze vinden hun oorsprong in het jongerensegment: “Denk aan de Donald Duck & Tina specials. Met het oog op de losse verkooppiek in de zomer komen er tegenwoordig steeds meer zomergerelateerde specials en vakantieboeken in het gossip en glossysegment bij. De uitgaven staan vol met o.a. diepte-interviews, lange leesverhalen, strips, puzzels, fotoseries en vakantietips.”

Print magazines stabiel

Volgens de laatste NOM Print Monitor die eind juni werd gepubliceerd, blijft het aantal lezers van print magazines wederom stabiel. MMA: “Print magazines bereiken in totaal 10,9 miljoen mensen. Dit is 75 procent van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder. 50-plussers, vrouwen en mensen met een wat grotere beurs zijn de meest fanatieke magazine lezers. Vooral magazines in de categorieën opinie, vrouwen, jongeren, gezin, opvoeding en populair wetenschappelijk zien hun bereik ten opzichte van de vorige meting stijgen.”

Top vijf

De top 5 van magazines met het hoogste bereik zijn: Kampioen (4,6 miljoen), Donald Duck (1,5 miljoen), Libelle (1,4 miljoen), LINDA. (1,2 miljoen) en Privé (1,1 miljoen).

 

Bron: printpakt.nl