duurzaam

Duurzaam drukwerk: waar moet u op letten?

Voor een nette bedrijfspresentatie is drukwerk nog steeds onmmisbaar. Als modern bedrijf wilt u dit natuurlijk zo duurzaam mogelijk doen. Hoe kiest u voor duurzaam drukwerk?

Ook in de drukwerk sector is duurzaamheid inmiddels niet meer weg te denken. Van de inkt tot aan het papier: duurzaamheid staat steeds vaker centraal bij de opdrachten en de klanten. Hoewel u veel reclame-uitingen digitaal kunt plaatsen, zijn er natuurlijk ook veel dingen die niet door facebookpost of online nieuwsbrief kunnen worden vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een baliedisplay met brochures of visitekaartjes en briefpapier. En natuurlijk de flyers die u aan potentiele klanten mee wilt geven.

Duurzaam is de norm

Duurzaam drukken is inmiddels de norm en gebeurt met behulp van toners en inkten die het milieu niet belasten en die ook nog eens recyclebaar zijn. Verder zorgen veel drukkerijen er tegenwoordig bij het drukken voor dat de hoeveelheid afval minimaal is. Dat scheelt grondstoffen, papier en energie.

Drukwerk op gerecycled materiaal

Van groot belang is natuurlijk ook het materiaal waarop de reclameboodschap wordt gedrukt. Overmatige houtkap, uitgeputte productiebossen en een enorme plasticberg kunnen tegenwoordig worden voorkomen door recycling. Een aantal grote online drukkerijen hebben hiertoe belangrijke initiatieven genomen. De omschakeling naar hergebruik zet bij deze drukkerijen dan ook echt zoden aan de dijk. Flyers, folders, visitekaartjes en briefpapier worden gedrukt op materiaal dat voorzien is van een betrouwbaar keurmerk. Hierdoor is er de laatste tien jaar enorm veel resultaat geboekt op het gebied van duurzaamheid. Zo blijft de tastbare reclame boodschap toekomstbestendig.

Duurzaam drukken bij een drukkerij met FSC keurmerk

Hoe kunt u er nou voor zorgen dat uw drukwerk zo duurzaam mogelijk is? Zoek een drukkerij die begaan is met het milieu. Een indicatie hiervoor is het FSC® keurmerk. Check of de drukkerij van uw keuze groene producten biedt in de meest brede zin van het woord. Let op of de drukkerij rekening houdt met het beheer van de bossen en het in stand houden en beschermen van het bosgebied. FSC gecertificeerd drukwerk houdt illegale houtkap tegen en zorgt ervoor dat er geen mensenrechten worden geschonden bij het productieproces. Bij een drukkerij met een FSC® keurmerk kunt u erop vertrouwen dat het drukwerk op verantwoorde wijze is geproduceerd. Zowel op een eerlijke als op een duurzame manier.

Bron: duurzaamnieuws.nl

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het zo duurzaam mogelijk produceren van uw drukwerk? Neem snel contact met ons op via 071-528 42 50 of mail naar info@puntgaafdrukwerk.nl.