kaart

“Groeten uit…!” Ansichtkaarten vanaf vakantiebestemming blijven populair

Als jij deze periode op vakantie gaat, hou je natuurlijk het thuisfront gewoon op de hoogte via whatsapp en social media. Toch blijkt uit onderzoek van Hallmark dat we nog steeds graag een ansichtkaartje naar de thuisblijvers sturen als we op vakantie zijn. 

Twee op de drie vakantiegangers verstuurt nog een ansichtkaart vanaf de vakantiebestemming, zo blijkt uit een enquête van Hallmark onder tienduizend respondenten. Verder blijkt uit de Hallmark Zomer Enquête dat  ouderwetse ansichtkaartjes favoriet zijn bij 83% van de verzenders. Omdat men bang is dat de kaarten te laat aankomen en omdat vakantiefoto’s graag gedeeld worden maakt 14% gebruik van een online kaarten bezorgdienst. 89% houdt het thuisfront ook op de hoogte via WhatsApp en 41% grijpt naar de telefoon voor een belletje. Ouders zijn nog altijd favoriet als het gaat om contact met het thuisfront!

Zak drop

Nederlandse vakantiegangers hebben soms last van heimwee en daarom neemt 1 op de 4 Nederlanders een zak drop mee op vakantie. Offline gaan tijdens de vakantie is een wens van velen (63%), maar het lukt niet echt om internet uit te laten op vakantie. Maar liefst 92% kijkt minstens één keer per dag op de telefoon. 55% van de ondervraagden zegt dat ze toch online gaan om sociale media en WhatsApp te checken, ondanks dat ze het liefst een offline vakantie zouden willen om lekker te genieten van het vakantiegezelschap. 46% vindt dan ook de telefoonoplader het belangrijkste in de vakantiekoffer en daarmee wint de oplader het ruimschoots van de credit card.

 

Bron: Hallmark