handlettering

Handlettering: ouderwets zelf tekenen met de Letters-boeken!

Houdt u ervan om lekker ouderwets te tekenen met pen en papier? Kent u meerdere lettertypes uit uw hoofd? Dan is de boekenserie ‘Letters!’ over handlettering misschien wel iets voor u.

handletteringIn ‘Letters! Het werkboek’, leert Marjet Slingerland de lezer stap voor stap de fijne kneepjes van de moderne kalligrafie. Met dit praktische vervolg op ‘Letters! Moderne kalligrafie en Handlettering’, brengt u het geleerde uit het eerste boek in de praktijk.

Oefenen, oefenen, oefenen

Met dit boek leert u hoe u dansende krulletters en handgeschreven lettertypes maakt die zo op een poster kunnen. Het boek staat vol met schrijfoefeningen en tips over welke papiersoorten u het beste kunt gebruiken. Zelfs de ideale houding voor tijdens het maken van de zwierige letters komt aan bod. Handlettering is vooral een kwestie van over de juiste kennis beschikken en (heel) veel doen.

Handlettering

Met de oefeningen van Marjet Slingerland leert u niet alleen de mooiste kalligrafietechnieken onder de knie te krijgen, maar ook uw eigen letterstijl te ontwikkelen. Het werkboek is gedrukt op mooi, speciaal papier zodat u tussen alle aanwijzingen met dikke inkt kunt variëren op de letters van het alfabet. Het werkboek is uitgevoerd als een werkblok (dichtgenaaid aan de bovenkant) met een ‘open’ bovenkant waardoor het blok mooi openvalt.

Over Marjet Slingerland

Marjet Slingerland wist eigenlijk altijd al wat zij wilde doen: mooie letters maken en tekenen, ontwerpen en kalligraferen; zowel in opdracht als voor zichzelf. Zij verzorgt regelmatig workshops op gebied van handlettering en kalligrafie. Eerder schreef zij dus al het boek ‘Letters! Moderne Kalligrafie en Handlettering’. Marjet werkte eerder voor onder andere het Algemeen Dagblad, de Libelle, 101 Woonideeën en The Perfect Wedding. Op handletteredblog.com houdt ze een blog bij over handlettering en kunt u de boeken (en meer) aanschaffen.

Liever lettertypen laten ontwerpen? Neem contact met ons op via 071-528 42 50 of mail naar info@puntgaafdrukwerk.nl!