Geef je oude boeken aan een goed doel

Jouw uitgelezen boeken hoeven geen stof te vangen!

Zet je oude boeken in voor een goed doel tijdens Wereld Boeken Dag!

Wij willen bijdragen aan de leesvaardigheid & vocabulaire van kinderen in ontwikkelingslanden, mensenrechten bevorderen en armoede bestrijden. Hoe we dat allemaal van plan zijn te doen, lees je hieronder. Geen zorgen we hoeven geen geld, alleen je uitgelezen boeken!

Wereld Boeken Dag

Op 23 april is het Wereld Boeken Dag. Op deze dag wordt er in meer dan 100 landen aandacht besteed aan het lezen van boeken. De ideale dag om stil te staan bij het belang van lezen.

Gedurende de afgelopen 2 jaar hebben boeken een belangrijke rol gespeeld. In de meeste landen zijn er perioden geweest, waarin mensen thuis (binnen) in isolatie hebben moeten zitten vanwege het coronavirus. Voor veel mensen zijn boeken op dit soort momenten een uitkomst geweest.
Waar je ook bent, pak een boek en reis af in je eigen verbeelding.

Maar niet iedereen heeft dit privilege. Voor veel mensen in ontwikkelingslanden is het niet zo vanzelfsprekend dat er boeken beschikbaar zijn en kan lang niet iedereen lezen. Door samen onze aandacht te richten op de schaarste van leesmateriaal in ontwikkelingslanden, kunnen we het verschil maken.

Wat gebeurt er met jouw boeken?

Engelse, Franse, Spaanse of Portugese boeken van hoge kwaliteit, binnen de doelgroep van 3 tot 18 jaar, zullen geschonken worden aan kinderen in ontwikkelingslanden. Op deze manier willen wij bijdragen aan het Unesco doel; ervoor zorgen dat boeken overal en voor iedereen beschikbaar zijn. Dit zal gaan via stichting Read to Grow. Deze stichting komt momenteel boeken te kort en kan jouw hulp goed gebruiken!

Nederlandstalige boeken zullen tweedehands worden verkocht. De opbrengst hiervan zal gaan naar Amnesty International, Oxfam Novib en lokale stichtingen. Dit doen wij via Books 4 Life. Een non-profit organisatie met een keten van tweedehands boekwinkels die volledig gerund en bemand worden door vrijwilligers.

Bovendien willen wij op deze manier bijdragen aan het hergebruik van boeken.

Hoe kun je ons bereiken?

Wij willen stapels boeken inzamelen! Dus, ben of ken jij iemand die boeken kwijt kan? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken. Laat je boeken geen stof verzamelen als je ze hebt uitgelezen. Door je boeken aan ons te schenken, steun je zowel lokale als internationale goede doelen.

Tot en met Wereld Boeken Dag (23 april) kun je je boeken bij ons langsbrengen op kantoor tussen 09:00 en 17:00 uur! Je kunt ze ook opsturen.