Kerstkaarten

Kerstkaarten populairder dan ooit

De kerstkaart wint dit jaar wegens de coronacrisis enorm aan populariteit. Daarnaast hebben ook meer Nederlanders een persoonlijke boodschap toegevoegd aan de kerstkaart dan normaal gedaan wordt. Vooral onder jongeren wint de kerstkaart aan populariteit.

Volgens 59 procent van de kerstkaartverstuurders is het vanwege corona een goed moment om de kerstgroet wat persoonlijker te maken. Vorig jaar schreef nog twee derde van de Nederlanders een niet-persoonlijke kerstgroet op de kaart. Dat was dan een algemene tekst zoals “Prettige kerstdagen!” of alleen de naam werd opgeschreven.

De kerstkaarten zijn dit jaar niet alleen persoonlijker, maar er worden ook meer kerstkaarten verkocht. Van de jongeren (18-34 jaar) geeft 68 procent aan dat de coronacrisis van invloed is op de neiging om een kerstkaart te versturen. Bij verkopers van kerstkaarten zoals Hallmark, Primera en Bruna liggen de verkopen van kerstkaarten dit jaar tientallen procenten hoger dan in 2019. Ook bij PostNL zien ze een toename. Normaliter bezorgt PostNL 6,8 miljoen kaarten en brieven per dag. Zij voorspelden dat dit tijdens de kerstperiode zou toenemen tot 11,7 miljoen. In werkelijkheid werden er dagelijks 14 miljoen kaarten bezorgd. Volgens Resi Becker (directeur Mail Nederland van PostNL) willen mensen elkaar een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.

Bron: