Notitie

Notitieblokjes gemaakt van kindertekeningen en proefwerken

Zonde van het papier dat we vaak maar één kant gebruiken, toch? Léon Polman vond dat ook en zamelt daarom met zijn bedrijf Green Side oud printpapier in en verwerkt het tot notitieblokjes, waarvan één kant dus al bedrukt is.

Voor de consument is zo’n notitieblokje echt een bijzondere ervaring. Je komt namelijk van alles tegen, van kindertekeningen tot rekensommen en van notulen tot reclameposters. Alles staat op de achterkant van de pagina’s, de voorkant is leeg en bedoeld voor je eigen notities. Green Side recycled namelijk niet op een traditionele manier het papier, ze snijden het oude papier slechts op formaat, doen er een bindrug doorheen en klaar is jouw nieuwe notitieblok.

Gemaakt door…

Green Side werkt samen met de sociale werkplaats. De medewerkers van de sociale werkplaats kunnen aan de binnenzijde van het boekje ook hun naam zetten. Dit boekje is gemaakt door Barbara, bijvoorbeeld.

Er kan van alles op de achterkant van een notitieblokje van Green Side staan: het meeste papier komt bij lokale basisscholen en middelbare scholen vandaan. Achterop het papier staan dus tekeningen, opdrachten en rekensommen. In december zaten in veel notitieblokjes ook kleurplaten van Sint en Piet.

Door het recyclen zo eenvoudig te houden, bespaart het bedrijf op water en stroom ten opzichte van “traditioneel” gerecycled papier. Dan wordt er namelijk van oud papier pulp gemaakt en vervolgens volgt de papierproductie. Green Side bespaart per boekje 6,25 KWh en 37,5 liter water. Op de website van Green Side wordt bijgehouden hoeveel vellen papier er zijn gered en hoeveel water en stroom is bespaard. De teller staat nu op 9525 vellen papier, 14288 liter water en 2381 KWh stroom.

Ook een origineel idee? Kom eens bij ons langs voor een kop koffie!

 

Bron: rtlz.nl