Mythologie van de schepping

Puntgaaf boek | Mythologie van de schepping

Regelmatig werken we bij Puntgaaf drukwerk aan de realisatie van boeken, zoals laatst het boek ‘Mythologie van de schepping’.

Deze specifieke opdracht was voor ons best speciaal.

We kregen de opdracht namelijk van Uitgeverij De Muze. Een ervaren uitgever die zijn boeken meestal in het buitenland laat maken. Maar dit specifieke boek wilden ze wat meer aandacht geven, dus kozen ze bewust voor een Nederlandse partij. En dat waren wij, Puntgaaf drukwerk! Wij mochten aan de slag met ‘Mythologie van de schepping’, een boek met mythische wijsheden in combinatie met beelden van prachtige schilderen. De kwaliteit van de beelden speelde dus een grote rol.

Een ervaren uitgever kent natuurlijk de verschillende mogelijkheden, maar Puntgaaf drukwerk zou Puntgaaf drukwerk niet zijn als we niet nog een extra punt op de i zouden zetten en het boek net wat gaver zouden maken, dan verwacht. We zochten naar de perfecte bindwijze, passend bij de wens van de klant om het boek zo plat mogelijk open te kunnen slaan. We dachten mee over de drukwijze en adviseerden gestreken papier en bedrukking met UV-droging om zo de kleuren te optimaliseren en de kans op smetten te minimaliseren. Voor de cover stelden we kras-vast laminaat voor, om deze zo gaaf mogelijk te houden.

We moesten in dit geval dan misschien geen technische hoogstandjes als geurinkt, kunststof delen, stanswerk en dat soort spannende dingen uit de kast halen, vanwege de bijzondere opdrachtgever was het toch een uitdagende klus. Maar zoals altijd namen we de klant bij iedere keuze mee. We legden onze overwegingen uit en lieten dummy’s zien. Dat werd erg gewaardeerd. De klant was hartstikke blij, ook met het eindresultaat. En wij waren op onze beurt dus ook blij met een tevreden klant.

Ben jij die volgende tevreden klant? Als je op zoek bent naar puntgaaf drukwerk, in welke vorm dan ook, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!