Dieet Smakelijk

Het eerste dieetboek van groente

Recentelijk heeft Puntgaaf Drukwerk weer een speciale opdracht uitgevoerd. Deze productie was zelfs zo speciaal dat hij overal het nieuws heeft gehaald.

In het lokale Leidsch Dagblad, op de site van Trouw[1], op de site van het AD[2] en zelfs op de site van het Koreaanse AsiaToday[3]! De bedenker, dieetschrijver Wouter Cornet, werd volop geïnterviewd. Nu ben je waarschijnlijk razend benieuwd waar wij aan meewerkten; een dieetboek ‘Dieet Smakelijk!, gemaakt van zoete aardappel!

Een boek van bataat, huh?

Zoals je op de foto ziet, is het een dieetboek, waarbij het papier van zoete aardappel is gemaakt. Dit was nog nooit eerder gedaan, wat het heel bijzonder maakt. Van dit zoete dieetboek zijn maar zeven exemplaren gemaakt, waarvan er één al in het Haagse museum Huis van het Boek ligt en een ander in NEMO in Amsterdam.

Dieet smakelijk papier

Onze rol

Zoals je begrijpt, was het een flinke uitdaging. Gelukkig konden wij onze expertise, creativiteit en contacten op alle fronten gebruiken. Omdat wij zelf geen fysieke productie in huis hebben, kunnen wij voor elke productie onafhankelijk de middelen kiezen die we nodig hebben voor een perfect eindresultaat. In eerste instantie dachten wij dat het speciale papier van het binnenwerk geprint zou kunnen worden, maar dit bleek niet te kunnen. Dus begon voor ons de zoektocht naar een andere oplossing. Die hebben we uiteindelijk in ons netwerk gevonden. Het binnenwerk is nu gedrukt op een wat oudere drukpers, de Heidelberg GTO 52-2, die het papier wel kon drukken. Zo kon de productie toch afgemaakt worden.

Wij zijn enorm blij, tevreden en trots op het eindresultaat. Het is altijd fijn als alles lukt wat je met de klant bedenkt. Zo is het originele idee van Wouter Cornet werkelijkheid geworden en gaat het dieetboek de geschiedenis in als het eerste boek waarbij het papier gemaakt is van zoete aardappel. Een boek om van te smullen!


Bronnen:

[1] https://www.trouw.nl/nieuws/het-boek-van-deze-dieetschrijver-is-van-groenten-gemaakt-en-kost-11-000-euro~bc5b7454/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

[2] https://www.ad.nl/den-haag/museum-krijgt-bijzonder-dieetboek-gedrukt-van-zoete-aardappel-de-waarde-11-000-euro~a2506b20/

[3] https://www.asiatoday.co.kr/view.php?key=20210127010016301